כשרות פסח

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 07/04/17 00:47 יא בניסן התשעז

שאלה

שלום רב,

אני מתגורר עם שותף שלא שומר פסח.

במהלך כל החג אני לא אהיה בדירה, אני אהיה אצל ההורים, השותף יהיה במהלך החג בדירה והוא הודיע לי שבכוונתו גם לאכול חמץ.

מה אני צריך לעשות? את החדר שלי אני אכשיר לפסח, אבל מה לגבי שאר הדירה? ומה לעשות אחרי החג?

תשובה

שלום רב,

מספיק לבצע בדיקה על החדר הפרטי ולמכור את החמץ ששייך לך לגוי, או שאין צורך בגלל שכל החמץ הקיים כבר אינו ברשותך. אם הוא חמץ ששותף לשניכם ואין לך דרך לבערו לפני פסח אפשר להפקיר את חלקך בחמץ כך שאין יותר ברשותך.

אחרי החג כל חמץ שנשאר ועבר את הפסח אצל השותף נחשב לחמץ שעבר עליו פסח והוא אסור באכילה ובהנאה.