כשרות מקום שפתוח בשבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/11/13 16:56 כד בכסלו התשעד

שאלה

שלום, מותר לאכול במקום כשר שפתוח בשבת ביום חול? המקום נקרא כשר גם אם הוא פתוח בשבת?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש מקומות שמגישים אוכל בשבת (כמו בתי מלון) תחת השגחה של שמירת שבת כהלכתה. שם ודאי אין חשש.

אסור להשתמש בכלים שמבשלים ומגישים בהם אוכל שבושל בשבת (אפשר להשתמש בהם רק לאחר הגעלה).
בנוסף - כאשר המטבח פועל בשבת ללא משגיח, אי אפשר לדעת מה מבשלים שם בשבת, לפיכך יש חשש שמא בשלו בשר בחלב ואוכל לא כשר בשבת.

בזמנו היו מקומות מעטים שהיתה להם השגחה כל השבוע מלבד שבת.
שם היו מחליפים את כל הכלים: ביום חול בשלו והגישו בכלים אחרים שלא השתמשו בהם בשבת.

לכן אם רוצים לאכול במקום כזה צריך שתהיה שם תעודת כשרות בתוקף, ובכל זאת כדאי גם לעשות ברור עמוק ומדויק מה בדיוק קורה במקום הזה בשבת ובאלו כלים משתמשים ביום חול.