כשרות מוצרים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/07/11 14:38 יז בתמוז התשעא

שאלה

שלום

מה דעת הרבנים בנושא הכשרות של עופות "פטם טרי למהדרין" מטעם הרבנות רמת ישי?

האם זו השגחה טובה ומומלצת על ידיכם?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בעניני כשרות צריך לפנות לרבנות המקומית או לרב שנותן את ההכשר (השם מופיע על המוצר - ולחילופין אפשר לטלפן למפעל).

מי שנותן את ההכשר מוסמך ביותר לומר לך מה מצב ההשגחה ומה רמת הכשרות.

יש מי שאוכלים רק עם הכשרים מסוימים כגון בד"ץ, שארית ישראל, הרב מחפוד, הרב לנדא, הרב רובין וכד'
במקרים אלו יש חותמות מתאימות על המוצר.

בעיניני בשר יש הבדלים בין אשכנזים שאצלם 'חלק' זה הידור וספרדים שאצלם 'חלק' זה חובה לכתחילה.