כשרות ליין של

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/10/05 09:46 יא בתשרי התשסו

שאלה

האם יש אפשרות לקבל תעודת כשרות ליין - שמיוצר על ידי אדם שאינו משתייך לקבוצת הדתיים (הוא שומר מצוות רבות אך לא שבת)

מכיוון שאין לו אפשרות כספית לשכור חובש כיפה שיהיה אצלו מרגע פריקת הענבים?

בודאי שאינו מנסך יין לצורך עבודה זרה

האם יש כללים מסוימים שהוא יכול להקפיד עליהם בהכנת היין, כמו לא לחלל שבת בכל הקשור ליין ואז יקבל כשרות שלכם?

תודה רבה על תשובתך

תשובה

שלום וברכה
שאלת כשרות היין היא שאלה מסובכת מאוד ומורכבת מאוד. אנחנו לא מוסמכים להעניק תעודת כשרות, ועל כן תשובה ממני לא תהיה משמעותית.
אני מציע לך לפנות למחלקת הכשרות של אזורך ולהעלות בפניהם את הבעיה ולאור ההדרכה שתקבל מהם תוכל להתמודד עם הרצון לכשרות. מובן מאליו כי קשה יהיה לקבל את ההשקעות השונות הנעשות לטובת היין בד בבד עם הטיעון כי לא ניתן להשקיע בנושא הכשרות.

כל טוב ובהצלחה