כשרות כלים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/04/12 16:02 כה בניסן התשעב

שאלה

שלום,

שמעתי בעבר את הכלל שאם כלי היה לצורך העניין בשרי ולמעלה משנה לא השתמשו בו אין צורך להכשיר אותו וניתן להשתמש בו ככלי חלבי מעתה ואילך.

1. האם החוק הזה נכון?

2. האם זה רלוונטי רק לכלים מחומרים מסויימים?

3. האם זה מתאים גם להמרה בין כלים של ימות השנה לכלים לפסח?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

העקרון הזה של שהיית יב חודש נתון למחלוקת בין הפוסקים הראשונים.
האחרונים לא פוסקים להתיר העברה מבשר לחלב או לפסח אלא רק כאשר הענין הזה מצטרף לשיקולים נוספים...

לכן אם יש לכם כלים ששהו יב חודש צריך להגעילם - אבל אם מדובר בנסיבות מיוחדות צריך לשאול רב באופן ספציפי במה אפשר להקל בגלל שהכלי עמד שנה.

להרחבת דברים
http://www.ateret4u.com/online/f_01897.html

www.etzion.org.il/vbm/update_views.php?num=7282