כשרות כיור מפלסטיק

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 30/04/16 23:02 כב בניסן התשעו

שאלה

שלום הרב,

בפסח השנה השתמשנו בכיורי פלסטיק. הכיורים אינם בשימוש כל השנה אלא רק בפסח. לאחר הפסח כשניקינו את הכיורים גילינו מצידה השני של הקרקעית כיתוב "בשרי" ו"חלבי" בדיוק ההיפך מאופן השימוש. הבנו שבטעות החלפנו בין הכיור החלבי לבשרי (כמו שציינתי השימוש האחרון בהם היה בפסח הקודם).

אנחנו שוטפים את הכלים במים קרים או פושרים ולא חמים.

האם הכיורים מהפלסטיק כשרים או טרפים (אם הם כשרים כיצד להמשיך להשתמש בהם? כמו אופן השימוש האחרון?) והאם פשוט ניתן להכשיר את הכיור הרגיל לפסח ע"י עירוי מים רותחים ולוותר על כיסוי הפלסטיק למרות שאנחנו נוהגים כך כבר הרבה שנים (בבית אבי לא שמו כיסוי פלסטיק)?

תודה ומועדים לשמחה!

תשובה

שלום
אם ברור לכם שלא היה שימוש במים שהיד סולדת בהם (מעל 40 מעלות), אפשר להמשיך להשתמש בהם כמו בעבר.
לגבי כיור רגיל, אפשר להכשיר בעירוי רותחים, אבל צריך לשים גם משהו לחצוץ (כמו משטח פלסטיק). אלא אם כן, בוודאות אתם לא שופכים לתוכו שום דבר רותח במהלך הפסח.