כשרות והורים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/05/07 10:41 כב באייר התשסז

שאלה

בס"ד

למשיב השלום והברכה!

אני שואלת בשם חברה שלי.

היא מספרת שכשהיא ובעלב באים להתארח אצל הוריו הם לא ממש מקפידים על בשר ועוף בכשרות "גלאט" והזוג מאוד מקפיד.

לא פעם קרה שכשחברתי ובעלה שאלו על כך ובאמת בעדינות את ההורים ,הם נפגעו.

מה לעשות כדי לא להכשל בכשרות וגם כדי לא לפגוע בהורים?

תשובה

ב"ה

שלום.

לסיטואציות כאלה הראש היהודי צריך להמציא פתרונות יצירתיים. מפני שמדובר במצבים מורכבים ועדינים.
כגון:שהיא תבשל ותביא איתה חלק מהתבשילים במטרה לעזור ולהקל מהעומס של המשפחה המארחת .

ואם תיווצר שעת כושר נוחה וטובה אז חייבים לשוחח על זה. גם כאן צריכה להתבצע שיחה יצירתית שתבהיר את הדברים בנועם. ועיקר העיקרים הכל תלוי איך אומרים את הדברים. לכן צריך להקדיש מעט מחשבה ולתכנן מה לומר ומה לא לומר.
באופן אמיתי אסור לתת להורים הרגשה שמזלזלים במנהגים שלהם ובטרחה שלהם . וזו נקודה שצריך לקחת בחשבון.
ועייני גם ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/48200

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.