כשרות המטבח (לא רק לפסח)

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/04/16 12:47 יג בניסן התשעו

שאלה

שלום רב!

זה תקופה שאני מתחזק ובלי שום קשר לפסח, אני מעוניין להכשיר את המטבח לחומרא. אני אשכנזי הנוהג על פי הרמ"א ופסיקות אשכנזים כמו שו"ע הרב ומשנה ברורה.

כאמור אני מעוניין להכשיר את המטבח. ובשאלה כאן, ברצוני להתמקד דווקא בכלי מטבח כמו צלחות. מה עדיף לי לקנות? סטים של זכוכית או מחומרים אחרים. שכן כמו שציינתי אני אשכנזי והפסיקה לגבי הזכוכית שאינה בולעת היא עבור הספרדים. הבעיה שיש לי כיור אחד. ולכן ההתלבטות שלי. במידה וכלי חלבי יגע בכלי בשרי, או שמא ישאר חלבי הגיור בעת שטיפת הסדרי וכן להפך. מה הייתם מציעים לי לעשות?

תשובה

שלום
חזק וברוך על התחזקותך.
לגבי כל השנה כלי זכוכית (בניגוד לסוגים שונים של כלי חרס) שאפשר להכשיר אותם בהגעלה (לעניין בשר וחלב. לא לעניין פסח).
בכל אופן, בכיור אחד צריך זהירות יתרה בשימוש. כלומר, לא לשים יחד כלי בשר וחלב. לפחות אחד משני המינים להניח על משטח חוצץ (מפלסטיק וכדו'), ולא ישירות על הכיור. ולהשתדל לא לשפוך מים רותחים או מאכלים רותחים לתוך הכיור.
בהצלחה רבה בתהליך
פסח כשר ושמח