כשרות , דחוף מאוד.

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/10/12 22:29 א בחשון התשעג

שאלה

שלום :)

ההורים שלי לא דתיים אז הכלים בבית שלי לא טבולים..וגם לפעמים אבא שלי מתבלבל בים הכלים של הבשרי והחלבי..אבל בדברים כמו סכו"ם..

רציתי לדעת אם אני מזמינה אורחים לאכול אצלי , אני מכשילה אותם ??

כ-ל האוכל בבית שלי כשר לגמרי.

תודה רבה:)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הנושא מורכב. בשאלת אכילה של אורח אצל מי שלא הטביל כלים יש מחלוקת.
ראוי להחמיר אבל אפשר לסמוך על הפוסקים להקל. לכן מצד ההגינות ראוי לומר לאורחים שהכלים לא טבולים והלשאיר להם את ההחלטה אם להחמיר או להקל.
יש גם פתרונות מעשיים:
- להגיש בכלים וסכו"ם חד פעמי.
- להשתמש בכלים מפלסטיק, עץ וחרס שלא צריכים טבילה.
- להשתמש בכלים מתוצרת של יהודים.
- לעשות מבצע של הטבלת מספר כלים וקצת סכו"ם שיהיו לשימוש שלך.

להלן קישור לשעור של הרב אליעזר מלמד בנושא.
השאלה שלך נדוה בפרק ח': "אורח".
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=7172