כשרות בצבא למקפידים על מהדרין

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/04/02 17:07 כח בניסן התשסב

שאלה

אני יוצא למילואים לאבטחת ישובים ביש"ע,אני חרדי ומקפיד על בד"צ,מה אוכל לאכול בצבא?

האם יהיה מקרים שיהיה הקלות(למשל אורז תוספות,פירות שמיטה?,בשר)ואם אסור לי מה אעשה

כי מדובר ב3 שבועות וזה קשה להביא כ"כ הרבה שימורים,ישר כח

תשובה

בס"ד

הכשרות על האוכל המגיע לצבא היא הרבה יותר מאשר באזרחי. ולכן גם מי שמקפיד באזרחי לא לסמוך על כל כשרות - יכול לסמוך על כשרות הצבא שהוא כידוע "קנין" גדול מאוד ויכול להציב תנאים וידוע לי שהוא מציב תנאים.

שמעתי בחבר ששאל את אחד מרבני הבד"צ את אותה שאלה ששאלת לגבי העוף בצבא. והוא התיר לאוכלו מחמת ידיעתו את רמת הכשרות של העוף בצבא.
צריך לשים לב על כשרות אותו מטבח שאתה אוכל ממנו וזה כבר הרבה יותר קל לך לעשות או לברר.

אל תחמיר על עצמך במקום שאתה צריך להיות בכושר קרבי ועירנות מקסימלים למען הרבות חיים.

דע לך שאפשר לדרוש מוצרים מהדרין בצבא, אבל אני לא בטוח שבשעה זו תוכל לקבלם. בדרך כלל בגיוס רגיל אפשר לבקש את האוכל הזה עם הצו ואולי זה מגיע. אבל עיקר התשובה לעיל.
ה' ישמור אותך ואת כל חבריך