כשרות בפסח

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/03/06 09:02 כו באדר התשסו

שאלה

שלום ,

שלחתי לכם שאלה לפני כשבוע ועדיין לא נעניתי אז אני מעלה אותה שוב .

אני דתיה ובן זוגי חילוני , אנחנו נשואים כשנה ובן זוגי מעוניינן שנעשה את הפסח עם משפחתו . משפחתו חילונית/מסורתית וקשה לי לסמוך לגמרי על הכשרות לפסח בביתם .

האם מותר לי מבחינה הילכתית לאכול עימם בערב פסח כאשר אני אוכל אוכל כשר שלא בושל אצלם והם יאכלו אוכל שאינו חמץ מובהק אולם יש בו בעיתיות ?האם אין זו עבירה מבחינתי על "בל יראה ובל ימצא" ? אפשרות נוספת שקיימת היא שאימו של בן זוגי תכשיר את המטבח ותחליף את הכלים והאוכל וכו' אולם אני חוששת שמכיוון שהם חילונים היא לא תקפיד על הדברים הקטנים שאסורים עליי בפסח , האם כשיש ספק עדיף להמנע או שזה יכול להחשב "חוסר ידיעה" על מנת לא להלבין את פניה? אנא חיזרו אליי בהקדם מכיוון שהעניין דחוף

תודה

אבישג

תשובה

שלום וברכה
בדיעבד הדבר מותר.
אמנם, יש הלכות הנוגעות לאכילה משותפת, אולם במקרה שלכם שקיומכם כזוג והיותכם במשפחתו חשובים כחלק מכך מותר לך לאכול בצורה זו, המופרדת והמובחנת משאר האוכל.
אין את עוברת על איסור "בל ייראה" כשמדובר בחמץ שאינו שלך.
לו ניתן היה שהיא תכשיר את המטבח בהשגחה צמודה זה בוודאי היה יותר טוב, כי זה היה מזכה את כולם באכילה כשרה, אולם כפי שאמרת קשה להניח שזה ניתן.

כל טוב