כשרות במקום העבודה

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 13/07/17 21:08 יט בתמוז התשעז

שאלה

שלום!

במקום עבודתי אנחנו רוצים לעשות קבוצת בישול טיפולית.

למקום העבודה יש כלי מטבח (סירים, מחבתות, קרשי חיתוך, סכו"ם, פומפיה וכו´..) שלא ידוע מה נעשה בהם. את חלק מכלי המטבח העובדים הביאו מקרובי משפחה שנפטרו או ממקומות שלא ידוע מה התבשל בהם קודם.

האם הגעלה מספיקה לכלים? יש צורך גם בליבון?

בנוסף, חלק מהחניכים אינם יהודים, האם יש בעיה בכך?

תודה.

תשובה

שלום רב,

את רוב הכלים יש להגעיל. מחבות יש להעביר בליבון קל, היינו לשים על כיריים במשך כרבע שעה, עד שנייר בצד השני ייחרך. תבניות או מחבות טפלון שבדרך כלל בשימוש ללא שמן: יש לברר בנפרד, ההכשרה שלהם אינה פשוטה ולא תמיד אפשרית. אותו הדין לגבי כלי חרס וכלי פורצלן.

כשאינו יהודי רוצה לבשל, יש להקפיד שיהודי ידליק את התנור או את הכיריים.

בברכה,

ירון אנגלמאייר