כשרות במיקרוגל

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/11/02 21:49 ח בכסלו התשסג

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום!

שמעתי כמה שיטות הלכה בנוגע לבישול מוצרים חלביים או בשריים במיקרוגל אחד, וברצוני לדעת מה הדין הנכון והאמיתי לבישול במקרוגל.

שתי שיטות עיקריות עליהן שמעתי הן:

1. כיסוי האוכל בשניי כיסויים. (האם הם חייבים להיות אטומים?)

2. כיסוי האוכל בכיסוי אחד. (האם חייב להיות אטום?)

אם הדין גוזר שיש ליקבוע שהמיקרוגל יהיה רק חלבי או רק בשרי, והוחלט לגבי מיקרוגל מסויים שהוא יהיה בשרי- האם מותר לחמם בו מים (עם כיסוי?) ואח"כ להשתמש בהם למזון חלבי?. (לדוגמה חימום מים עבור קפה עם חלב).

התשובה לשאלה הנ"ל דיי דחופה.

תודה רבה.

שרה.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1-ניתן להשתמש במיקרוגל בשרי לחימום דבר חלבי
בתנאי שהחלבי מכוסה ב 2 כיסויים כגון כיסוי של מכסה
ועטיפת ניילון הרמטית .ולכן אם את עוטפת היטב בניילון ניצמד -מותר.

2-הסיבה היא שיש פעמים שהאוכל הבשרי "השפריץ" על
דפנות המיקרו ו2 כיסיים יש בהם כדי לבודד.
צריך להקפיד על תחתית שונה לבשרי -חלבי.

3- יש פוסקים שמחמירים ולשיטתם לא מועיל 2 כיסויים
אלא צריך לבצע את הפעולות הבאות:
א-- לנקות היטב את המיקרו מבפנים.
ב-- להרתיח כוס מים
ג-- לכסות את החלבי הרמטי בכיסוי אחד.

4-מותר לחמם מים עם כיסויים כנדרש במיקרו בשרי עבור שתיית קפה עם חלב.

בברכה,

עוזיאל