כשרות בבית חולים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/10/02 21:41 יח בחשון התשסג

שאלה

במהלך אישפוז בבית חולים ממשלתי לא דתי האם יש לסמוך על הכשרות (שיש באופן עקרוני מי שאיראי לה) או שיש לבקש "מנות גלאט" שביה"ח מביא מבחוץ אע"פ שסביר שמדובר בעלות גבוהה יותר (בגלל שזה מגיע במיוחד כמנה ארוזה נפרדת) ומדובר בכספי ציבור? (ביה"ח מציע את האפשרות אך השאלה היא מה נכון להלכה)

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

נותנים לך תיקח,
מרביצים לך תברח.

אם בית החולים נותן לך שירות ביודעו כי את מקפיד על גלאט אז מה השאלה בכלל.
זה לא נקרא בזבוז כספי ציבור.
אמת הוא שהאוכל המוגש בבית החולים הוא כשר אבל נותנים לך שירותשל גלאט אז אם אתה צורך אוכל כזה אין שום בעיה .בדיוק כמו מי שמקפיד לאכול מנה צימחונית או טבעונית.זה שירות של ביה"ח.

לפי השאלה אני מבין שאושפזת ,אז שתהיה לך רפואה שלמה
במהרה -אמן.

בברכה,

עוזיאל