כשרות באוסטריה

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 19/05/02 13:41 ח בסיון התשסב

שאלה

אני עתידה לנסוע לאוסטריה עם עוד מספר אנשים כאשר, אני היחידה השומרת שבת וכשרות.(עקב כך לא מתאפשר תכנון מלכתחילה של אתר לינה יהודי או דבר דומה)

רציתי לברר אילו דברים מותרים לאכול ללא צל של ספק ואילו אסורים. עם הספק אתמודד

תודה

תשובה

אין דינים מסודרים לנושא זה, פשוט צריך להיות בקי בהלכות כשרות. נוסף על כך הדבר תלוי מאוד ברמת הכשרות שאתם שומרים כל הזמן. לגבי מקומות כשרים כדאי להתיעץ עם רב המקום.
כמובן שאפשר לאכול דברים לא מבושלים(פרות וירקות) בלא להפריש תרומות ומעשרות או לבדוק לגבי ערלה. Uאפשר כמובן לקחת דברים מהארץ