כשרות אצל אורחים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/09/12 15:57 יא בתשרי התשעג

שאלה

שלום וברכה!!!

לפעמים אני מתארחת עם משפחתי אצל אנשים שלא מקפידים כל כך על כשרות. לא נעים ומנומס שהם עורכים לכבודנו שולחן ומכינים אוכל ואנחנו נסרב להתכבד.. או מקרים אחרים שמציעים איזו סוכריה לא מוכרת ולא נעים לי לשאול אם זה כשר כי זה מראה שאני לא בוטחת במארחים.

מה עליי לעשות במצב כזה?

תודה ושנה טובה!!! =)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם כן רוצים לאכול, אז צריך לשאול שאלות ולברר, זה לעיתים לא נעים ואולי פוגע.
לכן הכי נכון לא לאכול את הדברים שעלולה להיות בהם בעיה וכן לאכול רק דברים שאין אתם חשש (לשתות מים או משקה קל מבקבוק עם הכשר, לאכול לחם של מאפיה ולמרוח חמאה או גבינה...).
בצורה כזאת המארחים לא נפגעים מפני שאת אוכלת ממה שהם הגישו, ואת לא צריכה לאכול אוכל שאיננו כשר.
לדוגמה: מציעים לך סוכריה לא מוכרת. את אומרת מיד: "תודה אבל אני לא מעוניינת" (אני מכיר הרבה אנשים שלא אוהבים לאכול סוכריות שונות - אף אחד לא צריך לדעת שזה בגלל הכשרות ולהעלב ממך...)