כשרות אלטרנטיבית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/10/05 18:44 כז בתשרי התשסו

שאלה

האם ניתן לקבל היתר כשרות על פאב שבו האוכל כשר, אך המקום פתוח בימי שישי הערב ? האם ניתן לקבל היתר כשרות רק על המזון ולא על הפעילות ?

בברכה

הדר כהן

תשובה

שלום וברכה
עמדת הרבנות היא לא להתיר כשרות כזו משלוש סיבות: ראשונה בהן היא הלכתית נטו, שכן יש פוסקים האומרים כי אכילה בכלים שנאכל בהם אוכל שבושל בשבת כמוה כאכילה בכלים טרפים. שניה בהן היא חוסר היכולת לקיים השגחה כראוי, שהרי אין משגיח שייכנס למקום מחלל שבתות בדרך זו. שלישית בהן היא הסרת הנאמנות הכשרותית, שכן לא ניתן לסמוך על מקום שמחלל שבת.

כל טוב