כשרויות מחו"ל

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 01/06/02 18:46 כא בסיון התשסב

שאלה

לכבוד הרב , (א) בנוגע לכשרויות מחו"ל ,אני מבין שישנם כאלו המקבילות ברמת כשרותם לכשרות רבנות רגיל וישנם שמקבילות למהדרין איך אפשר לדעת מי הוא מי?(לדוגמא ou,k,בד"צ לונדון) (ב)האם יכול להיות שבד"צ לונדון יתן כשרות על מוצר שמיוצר לדוגמא בתורכיה?

תשובה

פעם שמעתי בשם אחד מגדולי הדור שההכשר ההכי גרוע בארץ הוא יותר טוב מההכשר ההכי טוב בחו"ל.
אני מוכרח להחזור כאן על דברים שכתבנו אותם כבר הרבה פעמים. אין לאכול שום מוצר מחו"ל מלא אישור לרבנות הראשית לישראל. נוסף על כך אסור לייבא שום מוצרי אוכל ולהציג אותם ככשרים בלא אישור הרה"ר. מי שעושה כך הוא עבריין וחשוד .
כל שאלה שיש לגבי רמת הכשרות של המוצר ניתן לברר ברבנות (02- 5313131)