כשפים ועבודה זרה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/07/22 06:50 יב בתמוז התשפב

שאלה

שלום רב,

לאחרונה נחשפתי לדאגה מסוימת בקרב חלק מחבריי, שהשתתפו בפתיחת קלפי טארוט, ומפחדים שהדבר עורר עליהם "שחור", כישוף או עין רעה מסוג כזה או אחר. מעניין אותי לדעת מה דעת תורה על אומנויות כאלו (כמו קוראים בקלפים, מגלי עתידות וכו') - האם יש בהם ממש וצריך לחשוש מהם ומאלה שבקיאים בהם? האם זו עבודה זרה?

הבנתי שהרמב"ם האמין שכל אומנויות העבודה הזרה הם הבל הבלים גמור ואין בהם שום אמת, והכל זה אחיזת עיניים ושקר.

תשובה

שלום

הדברים שהזכרת הם אכן הבל הבלים ואין בהם שום דבר ממשי. לאנשים הללו אין שום כישרון מיוחד, מלבד הכישרון לרמות ולנצל חולשות של אנשים שמאמינים להבלים הללו.

בדרך כלל לא מדובר בעבודה זרה אלא באיסורים אחרים, כמו למשל הליכה בדרכי האמורי, לא

תנחשו, לא תעוננו ואחרים.

אני הרבה יותר ממליץ לקרוא את הספר החשוב 'נר באישון לילה' של הרב שלמה אבינר שליט"א. ספר שמנקה את הראש מכל השטויות, ההבלים, דמיונות השווא והאמונות התפלות.

בהצלחה רבה