כשנזר הבריאה לא יודע להתמודד עם וירוס - האם זאת הוכחה לאבולוציה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 12/09/21 16:45 ו בתשרי התשפב

שאלה

במשך שנה וחצי נאבקת האנושות במגיפת הקורונה.

לכאורה האדם צריך היה לנצח במאבק הזה בקלות. זאת כי האדם הוא נזר הבריאה, הוא נברא בצלם אלוקים, אכל מעץ הדעת ואין חכם ממנו. ואילו אויבו ווירוס הקורונה אינו אלא חלקיק דומם של קוד גנטי ארוז בקופסה.

אבל כידוע זה לא המצב, אלא המאבק בווירוס הקורונה הוא קשה מאוד ויימשך עוד זמן רב מאוד.

המדענים מסבירים את הקושי הרב להילחם בווירוס על ידי תורת האבולוציה: לדבריהם הקוד הגנטי של הווירוס מסוגל לפתח מוטציות, וכך לסכל את מאמצי האדם למגרו.

האם עלינו להאמין להסבר המדעי הזה ולהכיר בנכונות תורת האבולוציה?

ואם האדם הוא באמת נזר הבריאה, והעולם נברא בעבורו, איך ייתכן שווירוס פשוט וירוד כזה מכופף את ידו של האדם ועומד מולו כשווה מול שווה?

תשובה

שלום לך וגמר חתימה טובה.

אנחנו בהחלט לא נמצאים בימים פשוטים מבחינת מגפה עולמית, אם כי ב"ה מרגיש, ורק ימים יגידו, שאנחנו אחרי החלק הקשה.

אכן, קשה להאמין איך דבר כזה קטן משפיע עלינו כל כך הרבה, לכאורה האנושות התקדמה כל כך אז איך הגענו למצב כזה?

נזר הבריאה – עם כינים?

התפיסה הזו היא תפיסה מסויימת של האדם כ'נזר הבריאה', כמי שהוא מעל ושולט בכל.

במובן הזה הוירוס דווקא מזכיר לנו שתפקיד 'נזר הבריאה' הוא לא רק במובן של מלוכה על העולם, כפי שאולי רוצים להראות אותו שהכל משרת אותו, אלא שהוא משרת את הכל ודואג להכל.

אנחנו גם מכירים את זה מסגולת ישראל, מזה שאנחנו אחראים על רוממות העולם ולא שהם משרתים אותנו.

כך, המגפה אולי מזכירה לנו להיות בעלי ענווה. לזכור את התפקיד שלנו בעולם.

בהקשר הזה גם להיות בעלי ענווה, אך גם ביקורת.

אבולוציה

תורת האבולוציה לא נולדה מתוהו, אלא ממציאות שהאדם רואה.

מתוך כך הוא מבקש לפרש את העבר, גם אם אמונתנו ותורתנו הקדושה מורה אחרת.

ניסו להסביר לאחור איך העולם התפתח כי הוא תמיד בהווה תמיד מתפתח.

גם אנחנו כאנשים יכולים להבין את זה לאור ימים אלו של תשובה בהם אנחנו מתפתחים ומתקדמים.

לכן, אפשר בהחלט להבין את התפיסה שהמחלה מתפתחת ומתאמת את עצמה למציאות סביבה.

במובן מסוים זה גם הפירוש של המילה אבולוציה – להתפתח.

לכן, גם בלי לקבל את כל התורה כולה את העיקרון שקיים מבחינה עקרונית אפשר להבין.

זה לא אומר שמודים בתורת האבולוציה ושאנחנו מגיעים מקופים, אבל זה כן אומר שאנחנו מודים שהעולם מבקש להתפתח, וזה בהחלט קשור למה שהזכרת בתחילת השאלה לגבי האדם כ'נזר הבריאה'.

מעגליות

אז כן, יש פה מעגליות שעוזרת לנו להתפתח, לגדול ולצמוח.

הייתי אולי מציע לסיים את התשובה בנגיעה בשאלה לא איך אנחנו מסבירים את העבר אלא איך אנחנו בונים את העתיד לאור העבר.

איך אנחנו מצליחים לקחת את התקופה הזו ולבנות את האמונה שלנו, לבנות את העולם.

לאן אתה לוקח את זה?

מוזמן לשתף אותנו.

הצלחה ובריאות!

נתנאל

(14)