כשמתארחים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 09/10/10 21:05 א בחשון התשעא

שאלה

כבוד הרב שלום,

אנחנו זוג צעיר ומתארחים יחסית הרבה אצל משפחות. קרה לנו לפחות פעם אחת, כשהתארחנו אצל משפחה פעילה בציבור הדתי המקומי, שלכאורה שומרת כשרות ושבת וכו' והופתענו לגלות שבחדר שארגנו לנו היתה רק מיטה אחת גדולה! אנחנו לא מבינים איך יכול להיות שלא יודעים או שלא מתחשבים, לכאורה. המשפחה הזאת די ותיקה בקהילה הדתית. האם יש לרב הסבר שיכול להרגיע אותנו? ויותר חשוב, מה עלינו לעשות אם שוב פעם נמצא את עצמינו באותו מצב וזה לא יהיה בתקופה שאנחנו מותרים אחת לשני? איך נוכל למנוע מראש כניסה למצב דומה?

תודה רבה ושבוע טוב!

תשובה

ב"ה,

לשואל שלום,

א. ראשית צריך להכיר טובה לכל המארחים שלכם,
לא נראה שיש לבא בטענות על כך שהם לא מתחשבים.

ב. צריך לדון אותם לכף זכות, אולי לא חשבו על זה, אולי אין להם אפשרות אחרת, אולי אף פעם לא העירו להם על כך וחשבו שאנשים מסתדרים לבד, אולי לא רוצים לשאול ולהביך אתכם.....

ג. בפעם הבא שאתם מתארחים בזמן שאתם אסורים תקח איתך שק שינה, אשתך תישן על המיטה הגדולה ואתה על הריצפה.
אם לא מביך אותך תבקש מהם מזרון.

בברכה,

דני ארגמן