כפרה על חטא זרע לבטלה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 16/04/20 15:53 כב בניסן התשפ

שאלה

אני בן 12 עוד מעט 13 ואני חטאתי בחטא זרע לבטלה כמה עשרות פעמים

ונכנסתי לאתרים לא צנועים ואני ממש רוצה לכפר על זה ולחזור בתשובה שלמה.

אשמח שתענה לי על השאלה.. בתודה מראש

תשובה

לשואל שלום,

קודם כל: יישר כח על הרצון לחזור בתשובה שלמה! עצם הרצון, הוא כבר צעד גדול ומרכזי בדרך חזרה.

החזרה בתשובה על חטא הברית כוללת שלושה שלבים:

א. אחרי ההכרה בחטא, רצון אמיתי לעזוב את החטא הזה ולהתחרט עליו.

ב. עתיד: מציאת 'תחבולות' ועצות נגד היצר. קודם כל: סינון על הטלפון. זה חובה. (רימון ונטספארק הם הטובים ביותר). עצות נוספות: ללכת לישון מוקדם, לא להיות לבד בלילה עם הטלפון, ועוד.

ג. לימוד קבוע בספר שמחזק אותך, או הרצאות מחזקות, או קבוצות ווצאפ עם חיזוקים. אני ממליץ על אתרי "שמור עיניך" ו"לוקחים אחריות".

השלבים הללו הם לא ביטוח חיים שלא ניפול שוב. ייתכן וניפול, אבל כל פעם נחזור לשלבים הללו ונתחזק מחדש.

בהצלחה! אני מאמין בך.