כפיה דתית.

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 20/08/02 00:16 יב באלול התשסב

שאלה

שכנה שלי סיפרה לי שהיא מאד התעצבנה שבסופר בני ברק אמרו לה לשים חצאית, היא טוענת שזו כפיה דתית היא לא מבקשת מחרדים שמגיעים לת"א לגזור את הפאות וללבוש גינס! אני דתי והסברתי לה שזה גם בגלל צניעות אבל הקטע שקרה לה גורם לשנאת חינם כי היא לא יודעת כלום על הדת ומבחינת זו כפיה דתית.

ׁ(אין לי דואר אלקטרוני)

תשובה

שלום,
אין בסיס להשואה בין כפיה ללכת עם חצאית להליכה בלבוש חרדי שהרי יש נושאים שהם הלכתיים במהותם מול נושאים שהם קשורים באורחות חיים בלבד.
על כן,אם היהנסיון לקבוע שחייבים ללבוש בגד בעל חזות חרדית היה מקום לשאלה משא"כ כשכל הבקשה נגעה רק לתחומים הלכתיים גרידא. יחד עם זאת ראוי להציג בקשות מעין אלו בדרכי נועם באופן שלא יפגעו באנשים שרגילים בלבוש אחר.