כספי מעשר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/03/13 15:43 יג בניסן התשעג

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום.

שתי שאלות בנואש כספי מעשר

1) האם אני צריכה לעשר מכספי פיקדון אישי שקיבלתי לאחר השירות הלאומי? (סכום כסף שנכנס לפיקדון ואני רשאית להשתמש בו תוך 5 שנים למטרת לימודים או נישואים, ועוד שנתיים נוספות לכל מטרה. לאחר 7 שנים אם לא נוצל, הוא נלקח ממני)

2) שמעתי שמותר לתת כסף לחתונה מכספי המעשר. האם זה נכון?

תודה רבה וחג שמח

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מעשר כספים מפרישים מכל הכנסה - בין אם היא שכר, מענק, מילגה, או אפילו זכיה בפרס...

מתנה לחתונה ממעשר כספים היא דבר דחוק. עייני בתשובה להלן שם נדרש להודיע לזוג שהמתנה היא ממעשר כספים
http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=112750