כסף

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 28/07/17 04:18 ה באב התשעז

שאלה

אני שואלת עבור בעלי

בעלי מאוד מאמין שהפרנסה שלו נפגעת או פגועה בגלל מעשה שעשה שהיה בן 14 ולקח כסף מהקופת צדקה/גיזברות של הבית כנסת וקנה עם זה סיגריות

עד היום הוא חושב על מקרה זה ומאמין שזאת הבעיה למצב הכלכלי שאין בו ברכה

הוא לא יודע מה לעשות כמה להשיב כי לא זוכר את הסכום ולאן

הייתי שמחה לקבל תשובה ולתת מנוחה ללב שלו כי הוא כל כך בנאדם טוב וזה סיפור של ילדות

תשובה

שלום

איננו יודעים חשבונו של מקום לומר שדבר מסוים קרה בגלל עבירה זו או אחרת, וגם איננו יודעים למה הקב"ה מביא קשיים כלכליים על אדם זה או אחר (יכולות כל מיני סיבות).

כמובן, אי ן זה סותר את הצורך לתקן.

לכן, אם הוא יודע באיזה בית כנסת מדובר, שייגש לשם וישים בקופה של הצדקה או של בית הכנסת (או בשתיהן) סכום שיודע שהוא ודאי לא פחות מהסכום שכנראה לקח.

אם לא יודע מאיזה בית כנסת לקח, שייתן את הסכום הזה לצורכי רבים או לצדקה. ובכלל כדאי להתחזק בנושא המעשר והצדקה. ("הָבִיאוּ אֶת-כָּל-הַמַּעֲשֵׂר אֶל-בֵּית הָאוֹצָר וִיהִי טֶרֶף בְּבֵיתִי וּבְחָנוּנִי נָא בָּזֹאת אָמַר ד' צְבָ-אוֹת אִם-לֹא אֶפְתַּח לָכֶם אֵת אֲרֻבּוֹת הַשָּׁמַיִם וַהֲרִיקֹתִי לָכֶם בְּרָכָה עַד-בְּלִי-דָי." מלאכי ג,י)

אחרי התשובה המעשית הזו, יחד עם החרטה שמלווה אותו כבר, הוא צריך להאמין בלב שלם בכך שהקב"ה פותח שער לדופקי בתשובה, ושיש יכולת לתקן חטאים מהעבר, כפי שמורה אותנו התורה.

בהצלחה רבה, ולזכור שעבודת ה' צריכה להיות בשמחה