כסף תרומות שלא נצרך

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/06/02 11:45 טז בתמוז התשסב

שאלה

שלום רב לכם

א' רציתי מאוד להודות לכם על האתר הנפלא מצאתי בו המון תשובות לכל מיני שאלות שהתרוצצו בראשי זמן רב מאוד.

רציתי לשאול בנוגע למעשרות כספים. לפני כחודש ואפילו יותר הכריזו בבית הכנסת שלננו על בקשה לתרומות להכנסת חתן וכלה, אספתי כסף ממעשרות כספים ונראה לי שזה כבר לא אקטואלי ועבר יותר מדי זמן הכסף נמצא במעטפה עליה כתוב "כסף הכנסת כלה" האם אני יכולה לשלוח את הכסף לכל מקור של תרומה למשל כמו לכתיבת ספר תורה או שאני חייבת לתרום להכנסת כלה כי כך כתבתי על המעטפה?

ואם כן האם אתם מכירים מקום שאוסף תרומות להכנסת חתן וכלה?

תודה רבה מראש

תשובה

בס"ד

הכסף צריך לחזור לתורמים או להנתן רק להכנסת כלה כי כך היתה כוונת התורמים. אסור לשנות מדעתם.

כל זה על פי הבנתי שכך היה כתוב על המעטפה שהם ראו ותרמו לתוכה. אבל אם הם נתנו סתם את הכסף לצדקה ולא ידעו שיש הכנסת כלה. אם אחר כך הונח במעטפה בלי הכיתוב הנ"ל. יכול הנותן לתת לכל מטרה.