כסוי ראש

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/01/05 15:14 ח בשבט התשסה

שאלה

לרב שלום

ברצוני לדעת מהם הכללים לגבי כיסוי ראש, כמה צריך לכסות? כמה אפשר להוציא? וכן האם לאישה בביתה מותר גם בנוכחות גברים זרים לא לכסות את ראשה? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה
הלכות כיסוי ראש צריך ללמוד בצורה מסודרת בספר העוסק בנושא, וקשה במסגרת שו"ת קצר לפרט את הכל.
אענה בקיצור:
א. מיסוד הדין יש ללכת עם כיסוי ראש מלא. כך ראוי מלכתחילה. רבים מתירים להוציא מעט מהשערות החוצה כאשר הדבר מאוד חשוב לאישה. יש מחלוקת מה זה "מעט", וכדרכה של ההלכה היא נכנסת למדידות ולקביעות מוחלטות. עמדתי היא ש"מעט" משמעו רוחב של שתי אצבעות של שערות היוצאות מחוץ לכיסוי הראש.
ב. לגבי כיסוי ראש בבית – יש מנהגים שונים. המנהג הנכון ביותר הוא ללכת עם כיסוי ראש בשעה שיש זרים בבית, ומותר ללכת בלי כיסוי ראש כשאין זרים כי אם בני משפחה בלבד.

כל טוב