כנפיים של קרמבו- תנועה מעורבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 05/05/18 22:35 כ באייר התשעח

שאלה

אני בתנועת נוער כנפיים של קרמבו, התנועה היא הינה מעורבת.

השאלה שלי היא: האם מותר ונכון להיות בתנועה כזאת בעקבות כך שהיא מעורבת , והיא לא בדיוק עוסקת בבין אדם למקום אלה יותר בבין אדם לחברו?

תשובה

שבוע טוב.

מצד התוכן והרעיון של התנועה יש דברים חיוביים של חסד ובין אדם לחברו.

אבל המטרה לא מקדשת את האמצעים, כאשר מדובר באמצעי שאין לו מקום על פי התורה.

על כן את צודקת בשאלתך, ואכן זה בעייתי להשתתף בפעילות מעורבת.

בנוסף, אני חושב שחשוב בגיל הזה להשתדל שהחברה הסובבת תהיה כזאת ששותפה לנו בדרכנו על פי התורה.

זה משמעותי להימצא בין כאלו שמחזקים את הדרך התורנית, ולא בחברה שיש לחבריה ערכים אחרים. יגיע גם הזמן לזה.

בהצלחה רבה