כניסה למקום שמחללים בו שבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/06/02 03:18 א בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

חודש טוב,

במסגרת שאלותי הנובעות מהמסגרת של בילוי עם בני נוער נכים בסופי-שבוע רציתי לברר האם נוכל להכנס לגן חיות עירוני אשר פועל בשבת וגובה מאנשים תשלום כניסה אך לנו הם מאפשרים להכנס בחינם, האם יש באפשרותנו לממש כניסה זו? כמו כן, לידע כללי, האם ניתן לשלם למקום כלשהו בטרם שבת ולהנות משהייה בתוכו, מבלי כמובן חלילה לפגוע בקדושת השבת?

ועוד שאלה אחרונה, מהם מים שהחומו מראש?

תודה רבה על תשומת הלב,

אודלי-ה

תשובה

בס"ד

מהדין מותר לכם להכנס לגן החיות הזה. אבל יש חשש לחילול ה' שיחשבו כי אתם נכנסים ומשלמים בשבת.

לכן:
אם ישנה "אפשרות מפורסמת" לקנות כרטיסים מערב שבת וזה דבר ידוע, אין בכך איסור.
ואע"פ שיש מקום שלא להכנס לעסק שמחלל שבת. זו לא הלכה קבועה במסמרות ולא הייתי מחייב את הקבוצה שלך לנהוג בחומרה זו. מה גם שרוב האנשים היום ממלאים דלק במקומות שמחללים שבת.
ואע"פ שיש הבדל בין שבת עצמה ליום חול. עם כל זה בגלל האופי המיוחד של הקבוצה שלך - לא הייתי מחמיר בזה.

רפואה שלמה

------
מים שהחומו בשבת - בדרך כלל הכונה היא למים שהוחמו בדרך של היתר.