כמה שאלות

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 17/12/06 21:39 כו בכסלו התשסז

שאלה

שלום! יש לי כמה שאלות:

1) האם מותר להתעסק בדברים נוספים בזמן ברכה ותפילה אם זה עוזר לי להתרכז?

2) נכון התהילים מחולקים ל-7 ימים בשבוע, אז האם יש עניין מיוחד לומר בכל יום דווקא את התהילים של אותו יום, או שהעניין הוא רק לגמור ספר בכל שבוע? כלומר, האם זה משנה אם אני אומרת ביום אחד תהילים של יומיים ויום אח"כ לא אומרת בכלל?

3) מה מברכים על קינואה?

תשובה

1. אם מדובר בלהתעסק במשהו שלא תופס את כושר הריכוז (להתעסק בידיים ולא בקריאה וכדומה), אפשר. אך אם אלו דברים שמסיטים מהריכוז אסור. וכמו כן, אין להתעסק בדברים שרמת העיסוק בהם גבוהה עד שנראה שאתה אינך שותף לתפילה.
2. העניין הוא בעיקר לגמור את הספר כל שבוע. אך דעי לך שבכדי ליצור קביעות רצינית צריך ללמוד כל יום רק את מה ששייך לאותו היום. אחרת כל יום תעשי לעצמך 'הלוואה' על חשבון היום למחרות, ולא תרכשי כך הרגלי למידה.
3. בורא רפי האדמה. (https://www.kipa.co.il/ask/show/104490)
חנוכה שמח
עקיבא