כמה שאלות..

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/12/06 02:55 י בכסלו התשסז

שאלה

בס"ד

אז כבר שלחתי שאלה אחת זהה ולא עניתם לי,אז אני שואלת שוב ומקווה להענות בהקדם :)

1. האם מותר לגדל ציפורניים ליופי <כמובן,עדינות ואם צובעים,אז לא בצבעים זועקים וכו'..>?

2. האם צריך כשרות על משחת שיניים גם אם יש לה 'מותג' ידוע? <אני כרגע בחו"ל> למשל-קולגייט.

3.שטפנו עוף במים קרים <לא קפואים,קרים מהברז..> מעל רשת חלבית בכיור. מה הדין של הרשת <מתכת>?

4. איך מכשירים מיקרוגל מבשר לחלב? ואיך מטרף לכשר?

איך צריך לחמם בלי צורך להכשיר בין בשר לחלב?

5. חיממתי עוף מכוסה חלקית ומיד אחרי חיממו פרווה-מה דינו? ואם חיממו חלבי?

6.אני שליחה צעירה בחו"ל והרבה פעמים קורה שאני חייבת לדבר בתפילה כדי להעיר לתלמידות שאני אחראית עליהן. מה לעשות?! ואם כבר דיברתי-מה הדין?!

תודה רבה רבה!

שירה.

תשובה

שלום וברכה
לא קבלתי את השאלה הזו מעולם.
א. מותר. אם זה באמת לא זועק ולא מוגזם.
ב. כיוון שמדובר בדבר מה שמכניסים לפה והוא בעל חומרי טעם – מחמירים יותר, אולם מבחינה הלכתית טהורה אין חובה בכשרות זו.
ג. רשת המתכת נותרת בדיוק כפי שהייתה, בשל העובדה שמדובר במים קרים.
ד. מכשירים כמו לפסח – ממתינים 24 שעות, מנקים היטב, מרתיחים בפנים כוס מים מלאה. רצוי לקבוע שזה או בשרי או חלבי. אם יש מצבים חריגים – לחמם בתוך שני כיסויים.
ה. יש להתייחס לפרווה כאל בשרי. לגבי החלבי – אם הייתה רטיבות על דפנות המיקרו – אין לאכול. אם לא – בדיעבד מותר.
ו. לא אכנס לדיון האם הערות בכלל עוזרות או לא. ברם, אם ההפסקה הייתה לצורך – מותר לדבר, ולחזור בתפילה בדיוק לאותו מקום.

כל טוב ובהצלחה