כמה שאלות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/09/09 21:54 יט באלול התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב!

יש לי כמה שאלות,

1.מותר לאפיקורס להתפפלל? לברך? וכ'ו?

כי שמעתי פעם משו שאסור למישו שלא מאמין באלוקים לברך, זה נכון? (אני מדברת על אדם ספציפי, שגם כופר בכוונה ועושה דברים כוונה נגד אלוקים).

2. אם פגעתי בבנאדם, והוא פגע בי ואני לא רוצה לחזור לדבר איתו בכלל בכלל, אני יכולה רק לבקש סליחה לפני יום כיפור, אבל אם הוא ירצה שהכול יסתדר כמו אז, מותר לי לסרב?

3. שאלתי פעם על ההלכה הזו שאסור לישון על הבטן, ולא ממש הבנתי את ההסבר, הרב יכול לסביר שוב?

ואם קשה לי , אני יכולה בכול זאת לישון על הבטן?

4.מותר לרוץ ליד בנים? עם בגדים צנועים כמובן..

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
כל אדם יכול להתפלל ולברך. גם אם הוא אפיקורס, אולי עכשיו יש בו הרהור תשובה?
יש בעיה שאדם כזה יהיה שליח ציבור.

בקשת סליחה לא מחייבת לחזור ולהיות חברים. אפשר וצריך לבקש סליחה, לא צריך להודיע בפרוש שאני 'ברוגז' ולהצהיר ש-'לא מדברים', אבל בפועל אפשר להתנהג בקרירות ולא לפתח קשר מיוחד.

האיסור לישון על הבטן קשור רק לגברים (מטעמי צניעות) - לך מותר לישון על הבטן (אבל לא לקרוא קריאת שמע שעל המיטה בשכיבה על הבטן).

באשר לריצה וכד' בכל הנושאים הללו צריך לדעת שנשמרת הצניעות. השאלה לגבי ריצה על יד בנים תלויה בנסיבות - אם הם עומדים ומסתכלים וזה מעניין אותם - ודאי אסור.
אם הם עסוקים בשלהם בדברים אחרים והבנות בשלהן (כגון מגרש משחקים: בפינה אחת הבנות קופצות על חבל, בפינה שניה הבנים משחקים כדורגל...) אין איסור.