כמה שאלות בלי קשר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/03/07 21:28 כא באדר התשסז

שאלה

כבוד הרבנים שלום!משלומכם?

יש לי כמה שאלות שלאו דווקא קשורות אחת לשניה..

א. אם יש לי לק וחלק ממנו ירד, שככה רק חצי מהציפורן עם לק זה חציצה בנטילת ידיים?

ב. אם אני מתפללת שמונה עשרה ומישהו נופל לידי ומתעלף או אפילו משהו פחות קריטי, האם להפסיק את התפילה או להמשיך בתפילה למרות הכל?

ג. זאת שאלה קצת מצחיקה אבל היא חשובה לי נורא...חחח תשתדלו לענות עליה ברצינות כי היא באמת שאלה אמיתית...אם אני הולכת לשרותים ולא עושה כלום...אני צריכה לברך אחר כך?

ד. על המחיה כשמברכים על פרות זה רק על פרות שנתברכה בהם ארץ ישראל?

ה. על כל פיצה נוטלים ידיים לפניה?ואם נוטלים על הפיצה מברכים ברכת המזון ו"המוציא"?

אני אודה לך ממש אם תענה כמה שיותר מהר, כמה שיותר מהר מגביר את הזמן שאני אוכל לעבוד את ה' עם עוד כמה הלכות...

תודה רבה מראש,

יום מאושר=)..

תשובה

ב"ה

שלום.

1)כן.
2)אם צריך עזרה רפואית ודאי שיש להפסיק .ואם רק נפל וקם אלא שהוא צריך עזרה בקימה אפשר להפסיק בהליכה אבל להמשיך לשתוק ואז לחזור למקום ןלהמשיך את הפילה. ההליכה עמצה אינה הפסק.
3)לא. אבל לרחוץ-ליטל ידיים צריך.
4)שבעת המינים.
5)https://www.kipa.co.il/ask/show/55877

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.