כמה שאלות בהלכות שבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/03/08 12:24 יד באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב

הייתי רוצה לשאול כמה שאלות את הרב בנושא שבת

1.האם אחרי שקיבלתי על עצמי תוספת שבת מותר לי להתפלל מנחה?

2.בבני עקיבא המדריכים לוקחים סידורים בשביל החניכים ועולים לתפילת מנחה,יש סידורים שהם רק של מנחה ויש סידורים שהם רק של ערבית,הייתי רוצה לדעת האם זה נקרא הכנה מקודש לחול לקחת גם את הסידורים של ערבית איתנו? והאם יש עניין של בורר להפריד את הסידורים של מנחה מהסידורים של ערבית בשבת עצמה?

3.כדורגל וכדורסל בשבת-מהם הדעות להקל ומה הדעות להחמיר? האם מותר לשחק כדורסל? האם הכדור הוא מוקצה? האם מותר לרוץ אגב משחק?

מצטער על האריכות

פורים שמח

תשובה

ב"ה

שלום.

1) אם קבלת על עצמיך שבת בפירוש - אתה לא יכול להתפלל תפילת מנחה . ולכן תתפלל ערבית פעמיים.
לעומת זאת אישה שבדרך כלל מקבלת שבת בהדלקת נרות יכולה להדליק נרות ולעשות תנאי מראש שהיא לא מקבלת את השבת בהדלקה .
2)כשלוקחים סידורים לתפילת מנחה אפשר באותה הזדמנות לקחת גם את הסידורים של תפילת ערבית וזה לא נקרא הכנה מקודש לחול. אבל את צרכי ההבדלה אסור לקחת.
3)אסור .ראה נא הרבה תשובות באתר.

פורים שמח ומבדח,

עוזיאל אליהו,

.