כמה צריך לאכול ובאיזה כמות על מנת לברך ברכה אחרונה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/05/07 13:22 ז בסיון התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אם תוכל לעזור לי בהבנת הלכות ברכות:

1. הבנתי שישנו זמן מסויים שצריך לאכול מאכל מסויים על מנת להתחייב ברכה אחרונה?

מהו הזמן הזה? האם צריך לאכות את המאכל תוך כדי הזמן הזה? ואם עוברים את הזמן מה הדין?

2. כשאוכלים לחם, למשל בערב שבת, יש זמן מסויים ושיעור מסויים שצריך לאכול כדי להתחייב בברכת המזון?

אשמח אם תוכל להיות כמה שיותר מפורט על מנת שאוכל לקיים את "ואכלת ושבעת וברכת"

תודה רבה!

תשובה

ב"ה

שלום.

1)התנאים לברכת ברכה אחרונה באוכל הם 2 :
כמות,זמן.
הכמות היא כזית (28-גרם)
והזמן הוא "אכילת פרס" (עד 4 דקות).
אם קיימת את 2 התנאים אז אתה חייב בברכבה אחרונה ואם חסר תנאי אחד אז אתה פטור מברכה אחרונה.

2)כנ"ל

ויהי רצון שיתקיים בכם "ואכלת ושבעת וברכת" אמן.

בתאבון,

עוזיאל אליהו,

.