כמה פעמים להיפגש עם הבחורה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 26/07/19 07:06 כג בתמוז התשעט

שאלה

שלום לרב. אני בחור שהכרתי בחורה טובה ללא שידוך. למטרה רצינית. דיברנו על חתונה . ואז ניגשנו לאחד מגדולי הדור. והוא אמר עד חצי שנה למשוך תשידוך. בהתחלה הבחורה הסכימה ופתאום התהפכה ועכשיו אומרת שלא מתאים לה חצי שנה אלה רק שנה . ואני רוצה אותה וזה הדדי. עכשיו אין לי בעיה לחכות השאלה כמה אפשר להיפגש עד לאירוסין. אני רוצה כמה שיותר להיפגש.

תשובה

שלום

אינני יודע למה התכוון אותו תלמיד חכם, אבל באופן כללי, אני חושב שצריך להיפגש כמה שצריך לצורך העניין.

כלומר, אם נפגשים מעט מדיי אפשר בהחלט לקבל החלטה נמהרת ובוסרית, ואם נפגשים מעבר לתקופה הנצרכת, זה מיותר, ויכול להעמיד בניסיונות מיותרים שיכולים להביא למקומות לא פשוטים.

אז כמה בדיוק? אין בזה נוסחת קסם וזה לא מתמטיקה. צריך את הזמן הנדרש כדי להכיר את האישיות, לראות שיש אידיאלים משותפים שעליהם רוצים לבנות את הבית, וכדי לוודא שיש פוטנציאל להתפתחות רגשית ואין מניעות ומחסומים שמפריעים. זה ממש בגדול.

כל טוב ובהצלחה