כמה טבילות?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/08/10 22:19 כא באב התשע

שאלה

שלום

יש לי כמה שאלות

1.האים יש בעייה הלכתית או מהקבלה או מהתורה בנוגע לאלבום תמונות?

2.האים יש בעייה ליתלות תמונות על פי הקבלה או על פי ההלכה או התורה?

3.האים יש בעייה לגבי ללכת לים?

4.כמה פעמים צריך לטבול במקווה או בים ביום חול וכמה ביום טוב וכמה בתענית כמו כיפור? (אני בן)

תודה רבה וסליחה על ההתרדה.

תשובה

ב"ה

שלום.

1)לא.
2)לא.
3)לא .(חוף נפרד כמובן...)
4)פעם אחת.

ואם אתה " בר הכי" אז ראה נא מה כתב הרי"ח הטוב בבן איש חי :
["מה טוב ומה נעים ע"פ הסוד לטבול בער"ש כדי לקבל תוספת נר"ן דליל שבת ע"י טבילה, וטבילה ראשונה לטהרה מכל טומאה, ושניה לתקן עון הכעס, ושלישית להפשיט בגדי חול מעל הנפש, ורביעית להסיר ולהפשיט מעליו הרוח שהיה שורה עליו בימי החול כדי שישרה עליו עתה רוח מבריאה וכו', ויש נוהגין לטבול שלשה טבילות כנגד נר"ן ויש נוהגין חמשה כנגד נרנח"י" ]

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.