כמה חידות :)

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/08/14 13:23 טז באב התשעד

שאלה

יש לי כמה חידות אם הרב יכול לענות לי את מה שהוא יודע.

1.איך זה יכול להיות שבקריאה בתורה הגבאי אינו יוכל להעלות את הרב לעלות לתורה ?

2.איזה ברכה אפשר לברך אותה פעמיים בחיים (לא ברכת החמה).

3.היום יום ראשון והזקתי חפץ ששווה 1000, ביום ראשון אני אשלם רק 100,אבל ביום שני אם הזיק צריך לשלם 1000.

תשובה

בס"ד
שלום רב ותודה רבה,

1. תשובה מתחכמת... - כשהרב לא נמצא בבית הכנסת או שהרב מתפלל עמידה.

2. ברכת השופר של שחרור עבדים בשנת יובל.

3. מדובר על עבד כנעני שחציו עבד וחציו בן חורין. ובחלק העבד שבו הוא מעוכב גט שחרור ולכן רשאי לקבל רק תשלום שבת.
אם האדון הזיק את העבד ביום שהוא בן חורין חייב לשלם לו חמישה תשלומי נזק - 1000.
אם האדון הזיקו ביום שהוא עבד מעוכב שחרור משלם רק תשלומי שבת = 100 שקל.

אשמח לקבל תשובות נוספות.
זו הזדמנות לעודד את חברינו להקים אתר של חידות תורניות או משהו מעין זה בפורטל תורני כלשהו (אולי באתר 'כיפה' ?).