כל מיני שאלות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/04/10 13:46 יג באייר התשע

שאלה

שלום..!

לפני כ- 3 שנים נורא רציתי לעבור לפנימייה ששם כל חברותיי עברו לפני התיכון והוריי נורא לא הסכימו בגלל שאחותי הייתה לפני מספר שנים באולפנא זו ומאז הוחלף הרב וכמה מורים משם..

ונורא רציתי ללכת לשם והם ידעו את זה! לבסוף עברתי לביה"ס אחר עכשיו אני כיתה י"א מספר שנים אחרי אני לא אעבור עכשיו כי אני עתידה לסיים את הלימודים אך תמיד קיים בי כעס על זה שהם הכריחו אותי לעבור שם אני לא יכולה לשלוט בזה אם אני נזכרת בהכול אני נורא כועסת וזה מגיע למצב שאני כמעט שונאת אותם!..לצערי הרב.. כי זה שנות תיכון שכביכול נהרסו לי...

ב. יש לי מחשבות טורדניות ולא ראויות לבת ישראל שהם גם חודרות לי לחלומות זה ממש מציק ומרגיש לא נעים מסילת ישרים לא הכי עזר לי אני באמת רוצה להשתלט על זה אבל כמעט ואני לא יכולה נכון! שאני לא עושה מעשים אלו אבל אני לא רוצה לחשוב על זה !

ג.יש לי מעין חור בגבה מאז שאני ילדה האם מותר לעשות איפור קבוע ומעין לקעקע את זה?

ד. יש בחור שאני מכירה ואנחנו גרים באותו ישוב ויש לי רגשות אליו ואני מאוד דתייה והוא מתנדנד כזה לפעמים שומר שבת ולעיתים לא ..אני לא יודעת אם לחכות או לא.. כי גם אם יחזור בתשובה אולי הוא יחזור להיות חילוני.. ואנ י גם לא יודעת אם זה הדדי אני לא יודעת אם לחכות לו או לא....?

תודה שאתם עוזרים לי!!

תשובה

ב"ה

שלום.

1)כדאי לך ללמוד איך להתפייס עם עצמיך ולעבור תהליך פנימי של ניקוי הכעס. תגשי ליועצת ותשוחחי איתה.

2)השליטה על המחשבות זה בידיים שלך .כדאי לך להיות עסוקה בתחביבים ובשטחים שמעניינים אותך .
תחשבי טוב יהיה טוב. מחשבות טובות מולידות מחשבות טובות נוספות. יש כוח משיכה למחשבות .וכשחשבי טוב זה בהכרח יביא עוד מחשבות טובות.

תנסי ובעזר השם תצליחי.

3)כן.

4)לעזוב אותו ואת המחשבות עליו.
זה אומנם טבעי ביותר מה שאת חשה כלפיו. והתחושות האלו אומרות שיש לך נפש בריאה .
אבל במסגרת השליטה על המחשבות תנסי להתמודד גם עם זה.

כעת זה לא הזמן. ובעזר השם אם הקב"ה ייעד אותו לך אז הוא יבוא בזמן שצריך.
קשר בוסרי הוא לא קשר טוב. תתרכזי בתחביבים ובלימודים ובעשייה .

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.