כללי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/01/12 16:11 כח בטבת התשעב

שאלה

שלום

יש לי כמה שאלות

1. בתפילת ערבית של ערב שבת ב "ויכלו השמים והארץ וכל צבאם..."

רשום שצריך להרהר התשובה, מה זה הרהור תשובה?

2. האם אני יכול לקנות דברים בזול ולמכור אותם יותר יקר, האם יש בזה איזשהו איסור

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הרהור תשובה - להתחרט על כל הדברים הרעים שעשיתי ולהבטיח לעצמי שלא לחזור עליהם לעולם.

לקנות דברים בזול ולמכור ביוקר זו הפרנסה של כל הסוחרים: כל חנות מתפרנסת מהפער בין המחיר שהיא קונה את הסחורה ובין המחיר שהיא מוכרת.
זו פרנסה כשרה לחלוטין.