כללי

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 18/10/11 10:12 כ בתשרי התשעב

שאלה

בוקר טוב כבוד הרב!

בהמשך לשאלתי מאתמול כמובן שארוסתי תלך למקווה גם אחרי החתונה וגם לפני החתונה היא באה מבית דתי ואני מאמין שהיא יודעת את החשיבות של המקווה.(לפחות כך אני מאמין)

אני אציין גם שבקיום יחסי אישות גם לי זה חשוב ומאמין שזה פרי אהבתנו (ובגלל התקרבותי לדת ויודע שזה אסור אני מנסה להימנע למרות שזה קשה לי) אשמח אם תרחיב קצת בתשובתך כבוד הרבה.

ושאלות נוספות

1.האם יש טעם להכריח את ארוסתי או את הסובבים אותי (במיוחד ארוסתי כי איתה אני אחיה) ללכת בדרכי? לעשות דברים בלי רצונם?

2.בגלל פטירת אבי אני באבל ורציתי לדעת אם אני יוכל ללכת למסעדות ובתי קפה עם ארוסתי?

3.ושוב בגלל שאני באבל רציתי לדעת אם אני יכול ללכת להיות נוכח רק בטקסי החופה בחתונות? ובסעודות מצווה בכלל?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ראשית אתה צריך לודא את ענין המקווה איתה ולא מספיק אמונה שכך זה באמת.

עדיין מוקדם לומר שיחסי אישות זה פרי האהבה, פשוט זו הנאה של שני אנשים שלא דורשת שום מאמץ, עדין האהבה הזו לא עמדה במבחן החיים והקשיים, עד כמה אדם מוכן להתאמץ למען השני? עד כמה מוכן להתאמץ ולהקריב למען השני? לא לכעוס, לא להתלונן וכדומה,

בנתיים זו סתם הנאה של שנים וזה לא מביע אהבה.

בהחלט יתכן שאתם באמת אוהבים אבל אי אפשר לומר שזה פרי האהבה.

חשוב לשמור את הקשר הזה לאחר החתונה, לכל דבר יש את הזמן שלו, לא תפסידו שום דבר אם תלמדו לרסן את הנטיות לפני החתונה.

אגב, מי ששולט בעצמו לפני החתונה שולט על עצמו אם אחר כך.

לשאלותיך,

1. אי אפשר להכריח אנשים לעשות את רצונך, זה לא ילך,
אך כמובן גם אחרים לא יכולים להכריח אותך לעשות דברים נגד מצפונך,
וכן לגבי אשתך, אם תכריח אותה לעשות את רצונך לא יצא מזה דבר טוב,
אלא צריך לדבר יחד ולהגיע להבנות והסכמות.

2.למסעדה אפשר ללכת אם היא לא הומה באנשים.

3. לשמחות אסור כל י"ב חודש

גם סעודת מצווה שיש בה שמחה אסור,

אך אפשר להכנס לבר מצווה לומר מזל טוב ולצאת.

בברכה,
דני ארגמן