כללי

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 17/10/11 17:11 יט בתשרי התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי מספר שאלות.

1.לי ולארוסתי יש תאריך לנישואים.

לאור התקרבותי לדת אני מתחמק מנסיונות לקיום יחסי אישות עד החתונה.

ואני שואל לוותר על ארוסתי בגלל שהיא מעוניינת ביחסי אישות תמידי? (עד עכשיו היינו מקיימים יחסי אישות)

שאלה נוספת היא זרע לבטלה או יחסי אישות מוגנים(גלולות ואמצעי מניעה אחרים) יש הבדל ביניהם?(מחוץ לנישואין)

2.בנוגע לשבת שוב פעם בגלל התקרבותי לדת הפסקתי לעבוד בשבת הולך לבית כנסת בערבי שישי והשאלה שלי היא כזאת לשמור שבת בכוח עכשיו או לקבל עלי כל פעם משהו קטן אחר?

3.יש חשיבות לעשות מצוות כשאני לא עושה אותם מרצון? (מהלב כמו שאומרים)

תשובה

ב"ה,

שלום,

1. אכן שאלה כבדה,
אך זה קשור גם לאחר החתונה האם היא תסכים ללכת למקווה? לשמור על טהרה? בלי זה אי אפשר לקיים יחסי אישות. ואי אפשר להתחתן.
כמובן לא מספיק ללכת למקוה באופן חד פעמי לפני החתונה.

2.גם זרע לבטלה אסור וגם יחסי אישות לפני חתונה וזה לא משנה אם זה מוגן או לא.

3.להתקדם לאט כי אם תקפוץ מדרגה תוכל לאבד הכל.

בברכה,

דני ארגמן