כללי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/04/10 22:29 טו באייר התשע

שאלה

בבית יש כל מיני בעיות של שבת וכשרות דוגמא חימום אוכל על הפלטה בשבת בבוקר צלייה של כבד באופן לא טוב על נייר כסף וכ"ו עכשיו אני לא יכול לפגוע ולא לאכול או להגיד שזה טרף מה אני אמור לעשות במצבים כאלה? כבר הערתי בעבר בדרכי נעם כמובן אבל זה לא כל כך התקבל.. אשמח לתשובה מכבוד הרב.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
צריך לבדוק כל מקרה ועניין לגופו. לשם כך כדאי לך להגיע באופן אישי אל רב - בשכונה או בבית הכנסת או בבית הספר.
תעלה לפניו כל מקרה באופן מדוייק מפני שיש דברים שאפשר להקל ויש דברים שלא - צריך לדעת את המציאות המדוייקת וכך להכריע בכל עניין.
לדוגמא יש דרכים לחמם דברים על הפלטה בשבת בבקר. תלוי מה מחממים ואיך מניחים על הפלטה. יש גם הבדל בין אשכנזים וספרדים.
גם לגבי צליית הכבד - אני לא יודע מה בדיוק נעשה אצלכם לכן גם קשה לקבוע אם זה כשר או טרף או אולי בדיעבד כשר?
התשובה היא למצוא רב שתוכל להתיעץ איתו ולהעלות בפניו כל מקרה באופן מדוייק לגופו של עניין.