כללי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/01/14 02:40 ה בשבט התשעד

שאלה

שלום, כבוד הרב. אני חושב שעל השאלה שלי יהיה קשה לענות(למעשה זה כמה שאלות עם אותו מכנה משותף), ואני מאוד רוצה לדעת את התשובה כי מסקרן אותי לדעת וחשוב לי לדעת. לפי התנ"ך על אילו אנשים כתוב שהקדוש ברוך הוא, הכי אהב אותם?(ומה היו תכונותיהם של אותם אנשים?, ומה היה אופיים?, ומהן הסיבות שדווקא אותם הקדוש ברוך הוא, הכי אהב?, והאם האנשים האלו עשו משהו מיוחד שאחרים לא עשו, וזה מה שגרם לבורא עולם לאהוב דווקא אותם יותר מאשר את השאר?(ואם כן עשו, אז מה המעשה המיוחד שהם עשו?), ואילו תכונות משותפות ניתן למצוא בין כל אותם אנשים שכתוב עליהם בתנ"ך שאותם בורא עולם, הכי אהב?. ומבין כל האנשים שעליהם מסופר בתנ"ך על מי כתוב/מסופר שאותו אהב הקדוש ברוך הוא, יותר מכולם, ומה הסיבה לכך?

סליחה שהשאלה ארוכה, פשוט מעניין אותי לדעת, כדי שאוכל ללמוד מהם.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

שאלתך יפה וטובה, חשוב מאוד לדעת מה ד' מבקש מאתנו ומי הדמות הרצויה בעיניו.

המפורסם ביותר הוא "עבד ד'". כך נקרא משה שנתן תורה לישראל והדריכם לקיים את מצוותיה: זכור את הדבר אשר צוה אתכם משה עבד ד' לאמר...(יהושע א; יג)

אבל לא רק משה, יש עוד אהובים שמכונים עבד ד':
(א) הן עבדי אתמך בו בחירי רצתה נפשי נתתי רוחי עליו משפט לגוים יוציא:
(ב) לא יצעק ולא ישא ולא ישמיע בחוץ קולו:
(ג) קנה רצוץ לא ישבור ופשתה כהה לא יכבנה לאמת יוציא משפט:
(ד) לא יכהה ולא ירוץ עד ישים בארץ משפט ולתורתו איים ייחילו: פ (ישעיהו מב)

כך גם המשיח -

(א) ויצא חטר מגזע ישי ונצר משרשיו יפרה:
(ב) ונחה עליו רוח ידוד רוח חכמה ובינה רוח עצה וגבורה רוח דעת ויראת ד':
(ג) והריחו ביראת ד' ולא למראה עיניו ישפוט ולא למשמע אזניו יוכיח:
(ד) ושפט בצדק דלים והוכיח במישור לענוי ארץ והכה ארץ בשבט פיו וברוח שפתיו ימית רשע:
(ה) והיה צדק אזור מתניו והאמונה אזור חלציו:
(ו) וגר זאב עם כבש ונמר עם גדי ירבץ ועגל וכפיר ומריא יחדו ונער קטן נהג בם:
(ז) ופרה ודב תרעינה יחדו ירבצו ילדיהן ואריה כבקר יאכל תבן:
(ח) ושעשע יונק על חר פתן ועל מאורת צפעוני גמול ידו הדה:
(ט) לא ירעו ולא ישחיתו בכל הר קדשי כי מלאה הארץ דעה את ד' כמים לים מכסים: פ (ישעיהו יא)

הנביא מיכה מתאר את הדרך הרצויה בעיני ד':

הגיד לך אדם מה טוב ומה ד' דורש ממך כי אם עשות משפט ואהבת חסד והצנע לכת עם א-להיך: פ (מיכה ו; ח)

אשריך שנושאים אלו מטרידים אותך - ובעזרת ד' תגדל במעלות התורה והיראה.