כללית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/09/19 07:26 כד באלול התשעט

שאלה

שלום רב סליחה על מוזרות השאלה.

לפני מס חודשים, לאחר תקופה ארוכה שהתנגדתי בתוקף, הסכמתמ לנהביא כלב קטן וחמוד שאכן התברר שהוסיף המון שמחה למשפחה.

לצד זה אזכיר שאני סובלת מחרדות בנושא שבועות ויש לי 2 חששות

1. שמא לפני שנים שהתנגדתי אמרתי בלשון אסורה ואז עוד לא עשיתי התרות לעתיד

2. לפני מס שבועות שניסיתי לחשוב מה אמרתי בעבר חשבתי שמא אמרתי בלדון אסורה ובכל היקר לי וז עלה חשש שמא מלמלתי

אני רוצה גם השנה לעשות התרה כללית לעתיד כמו שעשיתי שנה שעברה ובמסגרתה להסיר את החשדות הנל אלא שאני חוששת שהרב אליו בכוונתי ללכת יטיף לי כמה לא טוב לגדל כלבים והדבר רק יכניס לי חרדות ופחדים נוספים.....

תשובה

שלום וברכה

אין שום חובה הלכתית לחשוש חששות שמא דבר נאמר בלשון נדר או שבועה, ולכן טוב למחוק את הפחד הזה.

אם יש חשש שמא אותו רב מסוים יפעל נגדך - אפשר כמובן ללכת לרב אחר, שמעריכים שהוא לא יעשה כך. ואם הוא כן עושה כך - פשוט אומרים לו שאת מאוד זקוקה לכך, ואינך רוצה להיכנס לדיון על זה.

כל טוב ושנה טובה ומשמחת, ובתוכה - שחרור מפחדי שווא....