כלי פורצלן

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/08/07 17:25 ח באלול התשסז

שאלה

שלום הרב.

ברשותי כלי הגשה מפורצלן שהשתמשתי בו לפני מספר רב של חודשים לחימום של גבינה בתנור. יש לציין שזו היתה הפעם היחידה בה השתמשתי בכלי.

האם יש אפשרות להפוך כלי זה לבשרי וכיצד? תודה מראש על תשובתך.

תשובה

ב"ה

שלום.

אם החימום היה בחום של מעל 45 מעלות אז הכלים הפכו להיות "חלביים" ולא ניתן להכשיר אותם ולהפכם לבשריים.

ואם היה פחות מהחום הנ"ל הכלים לא הפכו להיות חלביים.
(אגב, ההיתר שמופיע בשו"ת איגרות משה בחלק ב שניתן להשתמש ע"י הכשרה שלוש פעמים במערכת פורצלן יקרה לאחר שעברה שנה ללא שימוש היא מפני שמדובר שם על שימוש בכלי שני כצלחות.)

בתאבון,

עוזיאל אליהו,

.