כלי חמץ בפסח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/04/12 01:07 יט בניסן התשעב

שאלה

שלום רב

האם עבור קרוב משפחה מבוגר (78) בעל דימנציה/תחילת תופעות אלצהיימר יש אפשרות לאחר ששהה בחג ראשון ובחוה"מ אצל משפחה ובבית מלון לחזור לשביעי של פסח ושבת לבית שאין בו כלי פסח, רק הוצא החמץ ונמכר, והוא עבר נקיון בסיסי במטבח? כאשר ביומיים אלו יהיה צורך להכנת שתיה בכלים של חמץ (שתיה בלבד) קומקום, כוס וכפית שמשמשים כל השנה רק לזה? עקב השינה בבית.

הנושא מעט מורכב ואין באפשרותי להציג כאן את כל הסיפור (אם יש לזה משמעות), המטרה בחזרה לבית היא להחזיר לשגרה, יש קושי גדול לאדם זה להתנהל מחוץ לבית, לארוחות החג והשבת יש פתרון אצל קרוב נוסף במרחק הליכה סביר.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין מקום להתיר חמץ אלא רק לפיקוח נפש. זה לא פיקוח נפש.
אפשר לקנות קומקום, כוס וכפית חדשים לצורך הענין.
חג שמח