כלי חלב שחיממו עליהם בשר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/05/02 10:07 כו באייר התשסב

שאלה

בס"ד

יש ברשותנו מערכת כלי אוכל מתוצרת אמריקאית מסוג "קורל - קורנינג".

אינני יודע בדיוק מאיזה חומר הכלים עשויים - אולי הרב יודע. בכל אופן מעשה שהיה כך היה: קבלנו ארוחת מחברים וחשבנו שהיא פרווה או חלבית ולכן חיממנו את הקציצות על אחת הצלחות מהסוג הנ"ל במיקרוגל ואח"כ גם אכלנו את הארוחה על עוד שתי צלחות מן הסט הנ"ל. בסופו של דבר התברר לנו כי הארוחה הייתה בשרית והקציצות היו קציצות בשר.

שאלתי כיצד ניתן אם בכלל להכשיר את הצלחות הנ"ל?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

אני מבין מהשאלה שהצלחות היו חלביות. וכאן אני שואל למה הם נקראות חלביות?

1- כי כך החלטתם
2- או שאכלו עליהם משהו חלבי פושר
3- או שאכלו עליהם משהו חלבי קר
4- אכלו עליהם משהו חלבי רותח
5- חיממו עליהם משהו חלבי במיקרו גל.
6- ספק איזה אחד מכל דלעיל

למעשה. הצלחת הראשונה שחממתם במיקרוגל נהיתה בשרית. אם לפני כן היא היתה חלבית בגלל סעיף 1 2 3 - היא לא טרף ומותר להשתמש בה כצלחת בשרית.
אם היתה חלבית בגלל 4 5 - היא טרף
אם היתה חלבית בגלל 6 - ספק.

שתי הצלחות שאכלתם בהם לא נהיו בשריות ומימלא לא נהיו טרפות אפילו אם הצלחות היו קודם לכן חלביות. ליתר בטחון - נקו אותם במים רותחים.