כלייזמרים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/10/03 19:33 י בתשרי התשסד

שאלה

שאלתי את השאלה הזאת מזמן וכנראה היא לא הגיעה אז אני ישאל שוב ברשותך,

היינו הנוער בטיול בקיץ ובאחד הימים הלכנו לכלייזמרים.

והנוער שלנו לצערי לא ברמה דתית גבוהה למרות שהמצב באמת משתפר, בקיצור היה באמת טוב אבל כשחזרנו עלתה שאלה באוטובוס שדי הפנו אותה אלי כי אני ה"דוסית" ואולי כי זה לא פעם ראשונה שאני בכלייזמרים,

אבל שאלו אותי איך עושים כזה אירוע שפונה ברובו לציבור הדתי שלא הולך לכל הופעה,

אבל זה מעורב ואנשים רוקדים ועולים אחד על השני ומה עם שמירת נגיעה? צניעות?

ואני באמת לא יודעת ואני פונה אילך כרב וגם כי אתה הרב של צפת. מה עושים?

תשובה

בס"ד
ובכן אני לא משתתף בכליזמרים גם מהסיבות שכתבת וגם בגלל שקשה לי להנות ממוזיקה בהמון כזה. אם כי בחתונה שכולם באוירה אחת - אני יכול להיות עם "המון" כיון שהוא למעשה נחשב ורוקד והווה כמו "אחד".

האירוע הזה לא מאורגן לציבור דתי דווקא. הוא מיועד לכל מי שרוצה לשמוע כלי זמרים. לצערי יש שם גם "שירת נשים" שנשמעת על ידי גברים, ויש עוד דברים שאינם בדיוק לפי רוח ההלכה.

למעשה את צריכה בענין זה - כמו בכל דבר- לבדוק היטב לאן את הולכת. אני לא הייתי ממליץ ללכת לכל אירוע ולחשוב שבגלל שזה ב"כלי זמרים" הוא בודאי בסדר.
לא ולא!!.

מלבד זאת אני חייב לספר לך שהאירועים הולכים ונהיים טובים יותר ויותר. ואשתדל להעביר את מכתבך לממונים על הכלי זמרים שישתדלו לעשותם יותר מסודרים בשנים הבאות.

בהצלחה