כלאים - פולי קפה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/06/19 09:33 ט בסיון התשעט

שאלה

שלום,

רציתי לדעת האם יש את עניין הכלאים בפולי קפה שמערבבים 2 סוגים שונים של פולי קפה..

יש מין אחד של פולי קפה שגדל בדרום אמירקה ושמו - ערביקה

ויש עוד מין שגדל במקום אחר ושמו רובוסטה

בדכ עושים כל מיני ערבובים בינהם שיצא פולי קפה טעימים ..השאלה האם מותר לערבב?

והאם זה כשר הפולים האלה כמו גל דבר הגדל באדמה או צריך כשרות מייחדות לזה ?

תשובה

בס"ד

שלום רב!

אין בעיית כלאיים בערבוב של פירות, זרעונים, גרעינים וקטניות.

כלאיים קיימים רק בשדה, בחיבור לאדמה:

בזריעה מעורבת,

בגידול תבואה או ירקות סמוך לגפן,

בהרכבה של מינים שונים על גזע אחד.

לכן ערבוב של פולי קפה או כל זרע, קטנית וגרעין אלו באלו, הכל מותר לחלוטין.

פולי קפה ללא כל תוספות הם כשרים.

עיין https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=412480&lang=HEB